Queen Fan
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Vendégkönyv
 
Fórum
 
Linkek
 
Hírek a világhálón
 

Beszélgessünk
2294 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
tegnapelőtt 15:34
Zamunda

Dávid! 

Ha valahogy tudnál szánni rá időt, nem bánnád meg szerintem! Bár írtam már, hogy én laikusként néztem meg, nem volt mihez viszonyítanom...így veletek szemben nem is tudtam kritikus szemmel nézni! :)

Idézet
tegnapelőtt 14:40
david

Egy bartánőm megnéztem a moziban a filmet és ő is el volt szállva hogy milyen jó!

Nagyon felizgattatok, csak kár hogy nincs időm elmenni...

 

Idézet
tegnapelőtt 14:17
Zamunda

Kedves Dávid! 

A korunkat illetően egy majdnem azonos évjárat vagyunk...én tavaly töltöttem. :) Ez a B oldal a filmben is nagyon hangsúlyos volt...ott is a B oldalon volt a Bohemian Rhapsody c. dal  kislemezen! 

Én most a könyvekkel vagyok bajban, mert nem tudom hol lehetne fellelni azokat? 

Majd kutakodom még utána! :)

 

Idézet
tegnapelőtt 13:52
david

ja még annyit hogy a Queen II- már kamaszként is csak a "B" oldalt, hallgattam...aztán késöbb derült ki hogy azokat a számokat mind Freddie írta.

 

Idézet
tegnapelőtt 13:51
david

sziasztok, 

Zamunda. én kb 13 éves koromba szerettem bele Freddiebe ( és a Queenbe) ...most leszek 40 :)

Tele van a házam aláírásokkal. Rengeteget olvastam és néztem Filmeket. Magávalragadó, lenyűgöző, teljesen az életem részé vált

Rengeteg örömet okozott már, Neked is fog. Örülök hogy Te is megismerted.

Van ennél csodálatosabb mint hogy egy ember (Freddie) a műszétével 100 milliókat tegyen boldoggá???

elképesztő!

Továbbra is zokogok hogy nem tudtam megvenni a Barcelon albumot...de több mint 700 ezer huf-ért ment el...

A nevermore a Queen II-n van. Nagyon nehéz ezt így kijelentenem de azt hiszem ez a kedven albumom a Queen-től, pedig alig ismert. 13-14 évesen ez volt az első CD

amit vettem (nagyon csoró voltam, nem is tudom honnan szereztem rá pénzt). évekig hallgattam...

Idézet
2019.01.20. 13:29
Zamunda
Az utolsó két sor az valahogy belekerült ide. Telefonról írtam. Azt vagy tekintsétek tàrgytalannak vagy,ha a moderátor tudja,akkor törölje!? 🙂🙂🙂
Idézet
2019.01.20. 13:27
Zamunda
Sziasztok! Nos hàt a Nevermore egy csodálatosan szép dal! Èn nem ismertem eddig... a filmre visszatérve! Nekem a legelsőre is fantasztikus érzés volt. Nekem a Rami Malek alakítása vitt mindent ....én elhittem neki mindent! Azt gondolom ebben könnyebb dologom volt,mint nektek,akik jóval tàjékozottabbak vagytok a témában! Én laikusként néztem meg a filmet ès csak utána kezdtem el érdeklődni a Queen és Freddie Mercury után...ès így sem vont le a film értékéből semmit sem...vèleményem szerint Rami Malek remek választás volt...olyan tisztelettel ès alázattal nyúlt Freddie emlékéhez hogy nem nagyon tudnèk mást elképzelni helyette! Mondom ezt úgy,hogy utólag néztem videókat,ès olvastam történeteket az eredeti előadóról...ès ennek tudatában éreztem azt,hogy Malek hiteles volt...nagyon jól megragadta Freddie igazi lényèt ès lènyegét. Szerintem ez azért is nagyszerű dolog,mert Malek által hozzám hasonlóan felfedezhetjük A Queen es Mercury nagyságát...mi akik eddig nem mèlyültünk elDrága Gabi! Nagyon boldog új évet,kìvànom,hogy álmodj nagyot,kívánom,hogy legyen fény,mi kìsér utadon,legyen mindig út előtted,legyen időd,melyet boldogan töltesz el...🙂 ebben a világban! 🙂
Idézet
2019.01.20. 11:40
Princes95

Köszi, Márti, hogy ma újból meghallgattam a Nevermore-t !

Igen, Rózsa, többször is meg kell nézni a filmet, én is így tettem. Hihetetlen hangulatot teremt, mert a zene a legjobb benne!

Idézet
2019.01.20. 09:27
rozsa

Sziasztok , tegnap megnéztem 3X a B. R. filmet , és most már nagyon - nagyon tetszik , kezdem elfogadni ezt a Malek fiút...Nagyon nehezen birkózom vele, és azt hiszem még egy alkalom kell , hogy biztos legyek benne Láttam fent a facén egy kis videorészletet a rendezésből ,ahol épp ökörködtek Freddie és a kamionos részletben , nagyon jó hangulat lehetett ott a felvételek során . Gondolom a tagoknak milyen jó volt azt a sok szép emléket felidézni , na de biztos fájdalmas is..

Márti , örülök a rajongásodnak , bátran írhatsz ide mi megértjük itt mindenki nagy rajongó.A számot természetesen ismerem, úgy gondolom minden számát ismerem...

pussz..

 

 

Idézet
2019.01.19. 19:56
Marti
Sziasztok! Itt meselem el,mert mas ugyse ertene, hogy miröl irok... Regi Queen rajongo vagyok, altalanos iskola masodik osztalya ota imadom öket... Most talaltam egy szamot töluk ami annyira de annyira fantasztikus. Kivancsi vagyok,hogy ti ismeritek- e es mi a velemenyetek rola???? A fenomenalis szam: Nevermore❤❤❤❤ Tovabbi szep estet!!!
Idézet
2019.01.19. 19:31
Zamunda
Princes95 es Rozsa! Én is ìgy gondolom,hogy bár fiatal volt még,de ezen rövid idő alatt is annyi érték volt az életében,annyi csoda,annyi munka,ès annyi érzés ami miatt még a mai napig is szeretjük ès tiszteljük! Tényleg Legenda!
Idézet
2019.01.19. 10:43
Princes95

Hát, igen, Ö művészként akarta megmutatni magát a világnak, persze ember is volt, de az intimitásokat elárulókra orroltam, többek közt Jim Huttonra is, anélkül is hittem volna neki.

Annyira meghurcolták már, ki ezért, ki azért, én meg ezt sajnálom.  És akkor is egy ikon lenne, ha nem így és ilyen fiatalon hal meg, szerintem.

A film pedig a szerethető kivételességére erősít rá.

 

Idézet
2019.01.18. 22:43
rozsa

Zamunda, látom Princes mindent szépen leírt , ennél többet én sem tudok . Nem fogunk megvetni ne aggodjál , azok nagyon nehéz évek , nekem is ilyen érzéseim vannak nagyon sokszor mint neked . Talán nem is kell ezzel foglalkozni Ő sem akarta , hogy sajnálják, csak a szépre emlékezzenek az emberek vele kapcsolatban , meg a zenéjére. Persze mi azért sajnáljuk nagyon ...ha akarja , ha nem .

További jó kutakodást neked...

Pussz mindenkinek...

Idézet
2019.01.18. 17:46
Princes95! Köszönöm az ajánlásokat. Párat ezek közül már lenyomoztam,utana olvastam a Moly-on. Szerintem azokat igyekszem majd megszerezni! Kíváncsi vagyok rájuk! Amúgy, nagyon sok videót néztem már,ès lehet ezért majd nem mindenki fog kedvelni,de személy szerint azokat nem szìvesen nézem,ahol már láthatóan nagyon beteg...egészen egyszerűen most nehéz elbìrni azokat,pedig tudom ez is a történetéhez tartozik,de annyira szomorú leszek ezektől...vessetek meg ezért,de most én azokat nézem inkább amikor még életerős ès vidám volt. Tudom az életútja végén is születtek nagyon szép dalok...de most csak bőgnék rajta! 😥
Idézet
2019.01.18. 16:01
Princes95

Zamunda, én magyar nyelvű könyvcímekkel tudok segíteni. Legutóbb a filmmel azonos című könyv jelent meg, bár nekem nem tetszett, biztos elérhető( Könyvmolyképző Kiadó 2018).

Peter Freestone: Freddie Mercury( Helikon Kiadó 2016)

Freddie Mercury élete saját szavaival (Cartaphilus Könyvkiadó 2009)

 A Borotvaélen, a The Show Must Go On, a Mercury és én régebbi kiadványok, a Vaterán, az antikvarium.hu-n esetleg ki lehet fogni.

A Queen- A rock koronás királyainak teljes, képekkel illusztrált története c. gyönyörűséget a 7 books kft.-től tudtam megszerezni pár éve.

És van még a Queen a színfalak mögött 2012-ből.

 Ennyit találtam hirtelenjében itthon, az angol nyelvűekkel én nem tudok mit kezdeni, így hát ilyeneket nem tudok ajánlani.

Sok szerencsét és jó " búvárkodást"!

 

Idézet
2019.01.18. 09:06
Zamunda

Sziasztok! 

Kedvesek vagytok, hogy támogattok! 

A filmre visszatérve, Bohém Rapszódia...arról is olvastam sokat, és találtam egy igen igen jó kis írást róla:

https://www.gamestar.hu/masvilag/bohemian-rhapsody-kritika-255191.html

Egy ősrajongó írta le a benyomását, és nekem tetszett! :)

Amit Rozsa írt, a könyvek... azokat hol lehet fellelni? És ami még fontosabb...milyen nyelven elérhetőek?

Szép napot! 

Idézet
2019.01.17. 20:07
Princes95

Kedves Zamunda!

Írj csak nyugodtan, itt megértésre találsz! Remek időszakot élsz, sok örömet lelsz még. Megfejteni ugyan nem lehet a rejtélyt, miért is vonz ennyire bennünket Ő! A zenére szánd a legtöbb időt!

Üdvözöllek én is. sziasztok!

Idézet
2019.01.17. 19:50
Zamunda
Kedves Rozsa! Köszöm soraid. Igen sokat olvastam és a youtobon is néztem már sok sok videót. És persze itt az oldalon is. Nagyon jók a képek is amiket itt találtam. Ahogy egyre inkabb elmélyülök a kutakodásban úgy egyre kózelebb kerül a szívemhez...tényleg rossz,hogy annak idején nem tudtam róluk ennyit,hiszen mire már felfogtam volna belőle bármit Ö már nem volt köztünk! De valóban,egy Legenda! És valami megmagyarázhatatlan szeretet veszi körül. Egyszerűen EMBER volt minden gyarlóságával egyútt,de olyan ember akit nem lehet nem tisztelni ès szeretni. Esténként mindig hallgatom a dalait,es nézem a videókat. Vannak kedvenceim is: a Tavaszi szél vizet áraszt,ahogyan tanulja,vagy ahogy megkóstolja a pálinkát,vagy ahogy a fúrdőkádban bolondozik a habbal....🙂 ès persze a LIVE AID! ❤ Az egyik kedvenc dalom a Love of my life! 💕
Idézet
2019.01.17. 17:46
rozsa

Szia Zamunda ,

Nagyon örülök , hogy idetaláltál . Nem csodálkozom a soraidon , mert akit egyszer Freddie személyisége megérint , az soha többet nem szabadul  a bűvköréből . Most , hogy ez milyen formában a film , vagy egyenesen Freddie hatására lényegtelen . Az mindenképp jó , hogy gyűjtöd a más infókat is , a you -tubon sok mindent fogsz találni magyar nyelven is . És ha megtudod szerezni a róla szóló könyveket is , az a legjobb.

Természeteesen ami a leglényegesbb az a zenéje , de ahhoz viszont nagyon jó ha ismered az életét , mert a dalai az életével vannak összefüggésben . Nagyon sok dala itt az oldalon Dávid rajongótársunk fordításával magyarul megtalálható.

Freddie forever..

 

Idézet
2019.01.17. 16:13
Zamunda

Szép Jó napot Mindenkinek! 

Nos, mint látjátok, új "motoros" vagyok errefelé. A történet ott kezdődött, hogy nem régiben a lányom rávett, nézzük meg a Bohém Rapszódia c. filmet. Azzal tisztában voltam, hogy a Queen-ről szól, azonban ezen kívül semmit sem tudtam róla, bevallom őszíntén, egy péntek este volt, fáradt voltam, semmi de semmi kedvem nem volt elindulni...aztán!!!! A filmről úgy jöttem ki, mint aki azt sem tudja hol is van! Számomra - bár tudom sokan kritizálták - ez a film olyannyira magával ragadó és csodálatos, hogy azt nehéz szavakkal leírni. 

Azóta Queen láz van! :)

A történethez még hozzátartozik, hogy tisztában voltam vele eddig, is mi az a Queen...egy együttes oké, tisztában voltam vele ki is az a Freddie Mercury....a Queen frontembere, tudtam azt is, milyen beállítottságú volt, és miben halt meg. Ismertem néhány dalukat is...azokat szerettem, de különösebben nem foglalkoztatott velük kapcsolatba semmi. A film is azért ragadott magával mert nem volt viszonyítási alapom, én mindent elhittem, úgy ahogyan ott láttam, és tetszett...

Talán azért, mert nagyon kicsi voltam, mikor ők a fénykorukat élték, olyan 7 év körül lehettem....és nagyon sajnálom, hogy nem lehettem akkor részese annak a zenének...

A filmet látva (azóta már még egyszer megnéztem) mint mondtam , nem volt alapom, nem tudtam mi és hogy, és pontosan mikor is történt, de számomra így volt teljes! Azóta rengeteget olvastam a témában, mert érdekelt, s visszatérvea filmhez,  ez Rami Maleknak nagymértékben köszönhető, hiszen Ő úgy tudott azonosulni azzal az emberrel, akit megformált, hogy bennem olyan érzéseket váltott ki amiket. Számomra a színész nagyon hiteles volt, elhittem, amiről mindenhol írnak hogy mennyire sokoldalú, mennyire impulzív, és mennnyire szerethető ember volt Freddie. 

A sok olvasásom közepette találtam ide, ahol sok újdonságot olvashattam. 

Szerettem volna leírni a gondolataimat, olyan embereknek akik talán majd megértik az érzéseimet...

Köszönöm hogy elolvastátok! :) Szép napot! 

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
Ezen a napon: 01.23.
1977 : Queen koncert, A Day At The Races turné, Richfield Coliseum, Cleveland, USA.
1979 : Queen koncert, Jazz turné, Messesportspalace, Hannover, Németország.
1984 : A Queen released Radio Ga Ga-t a Go Crazy-vel a b oldalon. az első olyan saját kislemezt, ami mint a Queen 1 lett katalógizálva a hátsó borítón. 1995 : Roger koncertje, Happiness turné, Maurizio Costanzo Show, Olaszország